Dinsdag 24 maart opent Anima Care haar splinternieuwe woon- en zorgsite « Aquamarijn » in Kasterlee. De werken in het woonzorgcentrum zijn afgerond en de eerste bewoners worden vanaf dan warm onthaald. Voor permanent verblijf reserveert Aquamarijn 86 woongelegenheden in haar woonzorgcentrum en 63 eigentijdse assistentiewoningen.
Daarnaast biedt Aquamarijn ook verschillende formules aan voor tijdelijke opvang: haar centrum voor herstelverblijf en haar centrum voor kortverblijf tellen respectievelijk 37 en 20 verblijfseenheden en 25 mensen zullen gebruik kunnen maken van het dagverzorgingscentrum. Met haar dagverzorgingscentrum, haar kort- en herstelverblijf brengt Aquamarijn in één beweging 3 nieuwe zorgoplossingen naar Kasterlee.

Aquamarijn ligt op 200 meter van de markt van Kasterlee, op de hoek van het Binnenpad en de Hofstraat, tegenover Delhaize. Met haar breed en complementair aanbod heeft Aquamarijn het potentieel en de ambitie om uit te groeien tot een regionale woon- en zorgsite die niet enkel voor senioren van groot-Kasterlee, maar voor de regio Turnhout, Herentals, Geel en Mol symbool staat voor een kwalitatieve zorgverlening en huisvesting.

Meer dan 100 gedreven medewerkers zullen dag in dag uit het beste van zichzelf geven en de interne kwaliteitsvisie omzetten in daden.

"Om de hooggespannen verwachtingen waar te kunnen maken, hebben we meer dan een jaar gesleuteld aan het samenstellen van het juiste team. Er staat nu een professionele equipe klaar die het hart op de juiste plaats draagt. Zo kunnen we van ons mooie huis een warme, menselijke thuis maken waar gastvrijheid, vriendelijkheid en persoonlijke aandacht ons doen en laten kleurt" zegt Veerle Corremans, directrice van Aquamarijn en gerontoloog.

De architectuur van het gebouw is een subtiele synthese tussen de wensen van onze toekomstige bewoners en de vereisten van een efficiënte zorg- en dienstverlening.
Ruimte en licht kregen alle plaats. De gezellige leefruimtes zijn aangepast aan de zorgbehoeften van haar gebruikers en nodigen uit om sociale contacten te leggen. In Aquamarijn is het zowel voor de bewoners als voor de bezoekers aangenaam vertoeven. In de publieke ruimte op het gelijkvloers is er naast een volwaardig restaurant en een lobbyruimte ook een professioneel kapsalon, een mani- en pedicuresalon en een heuse welnessruimte met infrarood-, andullatie- en balneotherapie en individuele massage. Een volledig ingerichte fitnessruimte vervolledigt het plaatje. Onze keukenequipe staat garant voor kwaliteit en variëteit en houdt rekening met de diverse diëten. Alle maaltijden worden overigens door onze koks ter plaatse bereid en verfijnd. Voor het comfort van onze bewoners en bezoekers werd er een ruime ondergrondse parkeergarage voorzien.

"Aquamarijn is na Les Comtes de Méan (Blegny), Zonnesteen (Zemst) en Au Privilège (Ittre) het 4de nieuwbouwproject dat Anima Care in anderhalf jaar zal openen. Na jaren van voorbereiding, start het moment van de waarheid : door dag na dag onze bewoners goede zorgen, een gastvrij onthaal en aandacht op maat te geven zullen we stap voor stap het vertrouwen van de Kempenaren winnen en onze naam vestigen. Wij kijken alvast uit naar een fijne samenwerking met onze partners: de ziekenhuizen, de artsen en alle paramedici uit de regio." zegt Johan Crijns, gedelegeerd bestuurder van Anima Care.

Anima Care legt zich toe op de zorg- en gezondheidssector in België en focust op het hogere marktsegment van de seniorenhuisvesting en -zorg. In de residentiële ouderenzorg is Anima Care zowel in de uitbating als in het vastgoed actief. Anima Care baat in het totaal 1071 rust- en kortverblijfbedden en 183 assistentiewoningen uit, verspreid over 11 woonzorgcentra in Kasterlee, Zemst, Aalst, Berlare, Zoutleeuw, Walshoutem, Oudergem, Haut-Ittre, La Hulpe, Awans en Blegny. Anima Care plant nog nieuwbouwprojecten en uitbreidingen te Aalst, Zoutleeuw en Blegny. Anima Care is een 100% dochter van de groep Ackermans & van Haaren.

Nuttige url's:

www.aquamarijn-kasterlee.be
www.animacare.be
www.avh.be